hexagon shape call-to-action triangle button small triangle smalll vertical triangle
Miscellaneous > 17.3 Signs & Displays

Bicycle Parking Garage The Hague

by Silo
Silver

One of the world’s largest underground bicycle parking garages has been built in front of The Hague Central Station in the Netherlands. The powerful interior concept transforms parking your bike into a museum-like experience. The unconventional result enhances comfort and safety for the thousands of daily users.
A good connection between bicycle and train is an essential link in the urban mobility network. However, underground parking spaces are often unpleasant due to low ceilings, and the lack of daylight and views of the surroundings. With room for approximately 8,000 bicycles and rental bikes, the Municipality of The Hague offers a service-oriented and future-proof solution – free of charge during the first 24 hours.
The extra high, bright white ceiling, smart directional markings, spacious aisles, and back-lit glass walls create an unexpectedly impressive experience and an exceptional level of quality. The integrated application of light and spatial identity makes the facility appear more spacious. Moreover, the visual interventions support the intuitive orientation, making it easier to find back your bike at the end of the day.
The eclectic architecture of The Hague forms the basis for one continuous artwork on the light wall that encloses the parking facility. Facade elements of iconic buildings are subtly woven together into an awe-inspiring urban landscape; a luminous metamorphosis. Cycling past it, you experience the city’s skyline in one smooth movement. With more time, you can explore all individual referenced buildings.
The use of a coarse grain and different hues of greys make the illustration look like an actual pencil drawing while allowing for an even diffusion of light. The angle of light in the illustration matches the actual light behind it, dramatically enhancing the appearance of depth. The use of a ceramic printing process also contributes to the suggestion of depth in the black and gray tones.

Agency
Credits
  • Creative Directors Rene Toneman
  • Art Directors
  • Designers Jan-Roelof de Vries
  • Illustrators
  • Photographers
  • Editors
  • Copywriters
share this