hexagon shape call-to-action triangle button small triangle smalll vertical triangle
Miscellaneous Categories > 17.3 Exhibition Design

WWF. A Biography

by ARGE Schweizer Meury Büro4
Bronze

The rooms inside the National Museum tell the story of how the WWF has developed over 50 years, using five scenographic rooms that place visitors in an authentic setting. An abstract thicket, built of untreated wooden roof slats, serves to guide visitors, structure the rooms and provide a connecting link between them. The second part in the inner courtyard addresses the use of resources in people’s lifestyles and calculates the visitor’s personal ecological footprint, depicted through the reproduction of a collection of real allotments with plants and animals. The exhibition was built using only untreated FSC-certified wood. The content was printed directly onto the wooden panels using an inkjet printer without any solvents.

Agency
Credits
  • Creative Directors Andrin Schweizer, Ralph Meury, Dominik Wullschleger
  • Art Directors
  • Designers Nic Frei, Elodie Cavel, Lukas Wanner, Stefan Cecere
  • Illustrators Yvonne Robert
  • Photographers
  • Editors Dr. Andreas Spillmann, Dr. Alexis Schwarzenbach, Barbara Keller
  • Copywriters
share this